Teknoloji > İnternet > Facebook

Facebook hesabımı nasıl tamamen silebilirim?


Facebook'taki profilinizi kapatmak istediğinizde karşınıza sadece deaktif etme (deactivate) seçeneği çıkar.

Ancak bu seçenek sizi tatmin etmeyebilir. Çünkü istemediğiniz halde kişisel bilgilerinizin, yüklediğiniz fotoğrafların, arkadaş listenizin Facebook'ta kalması sizi rahatsız edecektir.

Dilerseniz Facebook'taki profilinizi tamamen silebilirsiniz.
 
Bunun için:

1) BURAYA tıklayın. Gelen sayfada e-posta adresinizi girin.
2) İki hafta süreyle Facebook'a giriş yapmayın. (Login olmayın.)
3) İki hafta boyunca Facebook hesabınız deaktif durumda olur. Bu süre sona erdiğinde profiliniz ve profilinizde yer alan tüm veriler tamamen silinir.

Bu seçenek size Facebook tarafından verildiği için profilinizdeki bilgileri, fotoğrafları vb. silmenize gerek yoktur. Sürecin sonunda zaten hepsi geri dönüşü olmayacak şekilde silinir.

 

Facebook' ta profil gizlilik ayarlarının nasıl yapıldığını UZMANTV Rehber' den öğrenin.